Založ si blog

Niekoľko zmien ženy …

       V živote ženy nastáva počas jej dlhého životného cyklu niekoľko dôležitých osobných, telesných, duševných alebo aj psychických zmien. Mnohé z nich vytvára sama príroda a tie ostatné sú dielom jej povahových a charakterových čŕt, neustáleho jej grandiózneho vývoja a vekových anomálií. Žena je bytosť citlivá a vnímavá a v procese jej životného poslania ako matky, dostatočne zodpovedná a teda jednoznačne nachádzajúca sa v spoločnosti dieťaťa.

        Prvou dôležitou fázou života je vypovedanie prvého hlasného a jednoznačného vrúcneho slovka – mama a samostatné krôčiky na vlastných nohách. Napodobňovanie správania sa rodičov, hra na mamičku a otecka sú základom pre dokonalý rozvoj dievčenského sebavedomia a schopnosti dosiahnuť potrebu dokonalej ženskosti.

        Ďalšou epizódou prerodu dievčaťa na ženu je narastanie poprsia a dosiahnutie prvej menštruácie. Napodobňovanie správania chlapcov v ich veku alebo aj starších a minimálne vyrovnanie sa s nimi v oplzlom vyjadrovaní sa, nadávkami. Zmena šatníka z nevýraznej slečny na bytosť pestrofarebnú, vyzývavú a na seba pútajúcu pozornosť okolia. Líčenie, tetovanie a fajčenie je proces dokončenia pubertálneho vývoja a vznik skutočnej ženy.

        Potom tých zmien nastáva v rade za sebou, pokiaľ sa konečne neodhodlá k výdaju za muža jej súdeného. V prvopočiatkoch manželstva nastáva zmena ženy v matku a začiatok jej vlastného rodičovstva. Od tohto okamihu sa jej správanie mení na pokľudné, harmonické a dôstojné k jej získanej novej celospoločenskej funkcii. Žena stráca na spoločenskom kredite, nenachádza čas na kamarátky, predmanželské úlety a stráca i záujem o seba samú. Začína sa vrúcna materinská inklinácia k ratolesti, prípadne k ratolestiam a odklon od bežných manželských povinností a posúvanie manžela postupne do manželského exilu.

        V dobe dospievania svojich detí nastáva najbolestivejšia zmena ženy a to z vydatej na rozvedenú. Okamžite nastupuje zmena v šatníku, v mejkape, v zmene parfému a napokon aj opätovná rada zmien za sebou, čo sa týka milencov a potencionálnych životných partnerov. Skúška opätovného nadobudnutia pôvodného sebavedomia a snaha o nastúpenie cesty už konečne rozumovo a mentálne ujednotenej bytosti.

        V dôsledku nemožnosti udržateľnosti veku, nastáva zmena ženy v babku a pracujúcej na dôchodkyňu. Nastáva proces napodobňovania detinského správania s rovnako detskými nápadmi a prejavmi. Mnohé z nich strácajú prirodzenú ženskosť a ich sebavedomie opäť klesá s nástupom sebavedomia ich detí a vnúčat. Žena stráca záujem o spoločenský život, jej šatník tvoria prevažne čierne dlhé sukne, z ktorých vytŕčajú už len krátke biele nohy.

        V závere jej života postihne ženu už len jedna zmena a to vďaka jej rozptýlenému kremačnému popolu do voľného ovzdušia, ju možno nájsť už potom skutočne všade.

Koho považovať za majstra sveta v cyklistike ?

08.07.2021

Milí cyklistickí nadšenci, fanúšikovia cyklistiky. Otváram debatu, ktorá možno zabŕdne do nečakaných hĺbok a zároveň aj výšin cyklistiky a mne ako bežnému cyklistickému nadšencovi a fanúšikovi cyklistiky sa podá vďaka vám dostatočne vhodné vysvetlenie, prečo je tomu tak. Samozrejme, vychádzam z tohtoročnej prebiehajúcej Starej dámy – TdF, z jej výsledkov [...]

Megaprúser

30.12.2020

Nikdy by som nebol veril, že slovenská politická scéna môže disponovať vládnou garnitúrou, ktorá je schopná týždeň čo týždeň prísť s nejakým ale totálnym fiaskom. Matovičovi samotnému sa „darí“ ako by ani sám nechcel a jeho konštruktívna vládna čabrať mu v jeho exportných snahách „zodpovedne“ sekunduje. Lučanského pokus o samovraždu doviedol [...]

Remišová (Za ľudí) : Z koalície neodídeme (Fejtón k jej blamážovému výstupu z 8. 7. 2020)

21.07.2020

Chrastítko, Televízia Matfyza : „Môžete sa vyjadriť k problematickej záverečnej práci Borisa Kollára ?“ Remišová : „Problém s diplomovkou je osobným problémom Borisa Kollára a nie je to problém koalície.“ Kvetinová, Rádio Posluch : „Andrej Danko rovnako čelil tlakom vtedajšej vašej opozície a žiadali ste jeho odstúpenie z funkcie.“ Remišová : „To sme ale [...]

Cikajúceho chlapca v Bruseli obliekli do detvianskeho kroja

Cikajúceho chlapca v Bruseli obliekli do detvianskeho kroja

04.05.2024 21:52

Desiatky ľudí aj krajania zo Slovenska boli v sobotu poobede svedkami oblečenia bruselskej sochy Manneken Pis do detvianskeho kroja.

sanitka, záchranka

Po nehode vetroňa v Martine evidujú minimálne jednu obeť. Situáciu komplikuje požiar

04.05.2024 19:53, aktualizované: 20:36

Na mieste v týchto chvíľach stále prebieha zásah záchranných zložiek.

Sadiq Khan

Labourista Sadiq Khan bol tretíkrát po sebe zvolený za starostu Londýna. Ide o rekord

04.05.2024 19:32

Syn pakistanských prisťahovalcov vďaka dnešnému výsledku predstihol svojho predchodcu a bývalého premiéra Borisa Johnsona, ktorý bol vo funkcii dve volebné obdobia.

Germany Nazi Villa

Vilu šéfa Hitlerovej propagandy ponúkajú zadarmo. Ak sa nenájde záujemca, buldozéry ju zrovnajú so zemou

04.05.2024 19:00

V honosnej vile pri jazere Joseph Goebbels pracoval, oddychoval a aj sa zabával s milenkami. Prečo je niekdajšia luxusná nehnuteľnosť už dlhé roky neobývaná?

demon

Vyznať sa v spravodlivosti vyžaduje poznať pravdu istej veci. Poznať pravdu je zmyslom názorovej subjektívnosti a schopnosti každého z nás reagovať na istú vec. Určujúcim výsledkom pravdy je teda názorová subjektívna spravodlivosť každého z nás.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 13
Celková čítanosť: 36230x
Priemerná čítanosť článkov: 2787x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy