Založ si blog

Megaprúser

Nikdy by som nebol veril, že slovenská politická scéna môže disponovať vládnou garnitúrou, ktorá je schopná týždeň čo týždeň prísť s nejakým ale totálnym fiaskom. Matovičovi samotnému sa „darí“ ako by ani sám nechcel a jeho konštruktívna vládna čabrať mu v jeho exportných snahách „zodpovedne“ sekunduje. Lučanského pokus o samovraždu doviedol slovenského občana k totálnemu prehodnoteniu schopnosti dnešnej vlády čokoľvek rozumné a racionálne vykonštruovať. Dokonca, aj to, čo by sa mohlo zdať, že je akýmsi svetielkom nádeje k zisteniu korupčného stavu minulej Ficovej vlády, dostane do neba volajúcu trhlinu.

S pokusom o samovraždu Lučanského v Prešovskom ZVJS sa vynárajú absolútne dôvodné podozrenia a konšpiračné úvahy.

 

1, Je dosť možné, že kriminalisti mali na Lučanského množstvo dôkazového materiálu, ktorý ho natoľko kompromitoval, že on sám pochopil bezvýchodiskový stav zo svojej situácie.

2, Nemusel zniesť ťarchu výpovedí korunných svedkov, ktorí začali spolupracovať s políciou a nestotožňoval sa s ich vyjadreniami, ktoré mohli byť vymyslené, tendenčné a zinscenované.

3, Nemusí byť jednoduché v krátkej dobe na jednej strane veliť ľuďom a na druhej, o čosi neskôr,  čeliť tým istým ľuďom ich výsluchovému tlaku.

4, Včerajším Lučanského činom sa spravdepodobňuje jeho prvý pokus o samovraždu, objasnený ako jeho samoublíženie na zdraví. Tu sa naskytá racionálna myšlienka, kto by mal záujem cvičiť v cele, keď koketuje s myšlienkou sa zasamovraždiť.

5, Nedôvera v spravodlivosť, policajný ako aj súdny sektor opäť nadobudol ten najväčší rozmer. Ministerka spravodlivosti dala vyšetriť celú záležitosť, ktorá samozrejme nemohla ani dopadnúť inak. Navyše, sám novozvolený generálny prokurátor Žilinka potvrdil stanovisko komisie, ktorá záležitosť preverovala.

6, Včerajšia mimoriadna udalosť v Prešove dodala samotnej Kolíkovej ako aj Žilinkovi nôž na krk. A nielen im. Ide aj o samotnú vládu, ktorá by tým stratila nimi samými na začiatku vládnutia vyhlásený princíp férovosti, spravodlivosti a objektívnosti. Žiada si to hĺbkové prešetrenie prípadu za účasti zástupcov zo všetkých parlamentných strán, teda aj opozície. Nedôvera v súdnictvo a prokuratúru opäť prudko stúpla, mohlo by sa zdať, že to všetko nápadne hraje v prospech koalície.

7, Lučanského činom a neschopnosťou štátnych orgánov zabezpečiť ich ochranu a nedotknuteľnosť stratila prokuratúra a súdy jedného z dôležitých zdrojov k získaniu potrebných informácií k odhaleniu možno ďaleko nepredstaviteľne hlbšej  korupčnej línie vo Ficovom vládnom systéme. Z tohto dôvodu akékoľvek doteraz získané poznatky buď priamo od Lučanského alebo od „spievajúcich kolibríkov“ sú neopodstatnené, lebo Lučanský sa zrejme už nebude môcť k nim vyjadriť.

8, Odstúpenie z pozície šéfa ZVJS Ivana je síce pochopiteľný akt, ale len ako prvý nutný krok. Vyšetrovanie celej kauzy za účasti širokej politickej ekipy (ako dozor), by malo potvrdiť alebo vyvrátiť tvrdenie tak Kolíkovej ako aj stanovisko Žilinku.

9, K čomu a kedy bol Lučanskému pridelený psychológ a z akého dôvodu. Nebolo to náhodou hneď potom ako sa potkol o posteľ a takmer prišiel o oko ?! A nebolo to kvôli tomu, že už vtedy sa pokúsil o samovraždu, ktorú ale nezvládol ?!

10, Je nutné preveriť aj prácu psychológa, ktorý „nenašiel“ v správaní Lučanského taký prudký emočný faktor, ktorý by ho viedol k presvedčeniu, že sa pokúsi o samovraždu po druhý raz.

11, Kolíková i Žilinka, ako aj samotná preverovacia komisia tvrdia, že strážna služba v žiadnom prípade nepochybila. Neviem, ako sú nastavené vnútorné predpisy ZVJS, ale ak strážna služba má robiť obchôdzky raz za pol hodinu, tak akýkoľvek záujemca o samovraždu si dokáže tento akt tak pripraviť, aby k svojmu samovražednému činu mal dostatok času. Aby celá záležitosť s pracovnými dôsledkami neskončila len na prepustení jedného bachara, ktorý v inkriminovaný čas mal službu.

12, Nepoznám vybavenie ciel v ZVJS, ale je umožnené sa v nej obesiť ?! Navyše, ak sa jedná o dôležitého väzňa, mal by mať v nej všetko „zabetónované“, odhrotené a nerozoberateľné.

13, Ak niekto zlyhal, nebude chránený, tvrdí premiér. Ale o tom, kto bude a nebude chránený, bude rozhodovať on sám. Lebo tak je nastavený princíp „spravodlivosti“ dnešnej vládnej garnitúry. Za Ficovej vlády by sa konštatovalo : skutok sa nestal. Za Matovičovej vlády je to skutok sme neurobili my.

14, Ak som na niečo zabudol, doplňte ma.

Koho považovať za majstra sveta v cyklistike ?

08.07.2021

Milí cyklistickí nadšenci, fanúšikovia cyklistiky. Otváram debatu, ktorá možno zabŕdne do nečakaných hĺbok a zároveň aj výšin cyklistiky a mne ako bežnému cyklistickému nadšencovi a fanúšikovi cyklistiky sa podá vďaka vám dostatočne vhodné vysvetlenie, prečo je tomu tak. Samozrejme, vychádzam z tohtoročnej prebiehajúcej Starej dámy – TdF, z jej výsledkov [...]

Remišová (Za ľudí) : Z koalície neodídeme (Fejtón k jej blamážovému výstupu z 8. 7. 2020)

21.07.2020

Chrastítko, Televízia Matfyza : „Môžete sa vyjadriť k problematickej záverečnej práci Borisa Kollára ?“ Remišová : „Problém s diplomovkou je osobným problémom Borisa Kollára a nie je to problém koalície.“ Kvetinová, Rádio Posluch : „Andrej Danko rovnako čelil tlakom vtedajšej vašej opozície a žiadali ste jeho odstúpenie z funkcie.“ Remišová : „To sme ale [...]

Snaha o objektivitu

20.03.2018

Milí a ctení čitatelia denníka Pravda. Nedá sa nereagovať na počin pána prezidenta SR, ktorý si „dovolil“ nevymenovať vládu podľa predloženého návrhu designovaného premiéra Pellegriniho a zároveň mu ustanovil čas do piatku. Hneď na úvod je nutné podotknúť, že prezident Kiska kandidoval v roku 2012 na post prezidenta SR ako nezávislý a nestranícky kandidát. Teda, [...]

Daniel Lipšic

Lipšic sa mal na generálnej prokuratúre dopustiť protiprávneho konania. Normalizácia pokračuje, reagoval prokurátor

30.04.2024 09:29

Prokurátor tvrdí, že rozhovor absolvoval počas obedňajšej prestávky.

Sopka / Ruang /

V Indonézii opäť vybuchla sopka Ruang, úrady uzavreli letisko v Manade

30.04.2024 09:29

Pri erupcii vychrlila sopka popol do výšky takmer dvoch kilometrov.

Kitzsteinhorn

Pri zrážke počas lyžovačky v rakúskom Kitzsteinhorne zahynul český občan

30.04.2024 08:47

Napriek okamžitej prvej pomoci privolaný lekár záchrannej služby konštatoval smrť českého občana.

F-35 / Stíhačka F-35 /

Do poľského vojska sa vracajú husári, tentoraz však ako najmodernejšie stíhačky F-35

30.04.2024 07:36

Hodnota celého kontraktu predstavuje 4,6 miliardy dolárov.

demon

Vyznať sa v spravodlivosti vyžaduje poznať pravdu istej veci. Poznať pravdu je zmyslom názorovej subjektívnosti a schopnosti každého z nás reagovať na istú vec. Určujúcim výsledkom pravdy je teda názorová subjektívna spravodlivosť každého z nás.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 13
Celková čítanosť: 36208x
Priemerná čítanosť článkov: 2785x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy