Založ si blog

Trvalá strata nádejí občana SR …

        Koľko nádejí sa vkladalo do tohtoročných parlamentných volieb, koľko očakávaní k zmene k lepšiemu bolo v rukách voliča a koľko odhodlaní konečne zvoliť si tú správnu politickú líniu, politické zoskupenie, ktoré by dokázalo pozdvihnúť ekonomický rast krajiny a vytýčiť priaznivý vývoj z pretrvávajúcej celosvetovej hospodárskej krízy.

        Dokonca žena na čele vlády mala byť garantom spravodlivosti, zastavenia morálneho úpadku na pôde parlamentu a vo vláde. Odstúpenie predsedu SDKÚ Dzurindu z kandidátky strany z tohtoročných parlamentných voieb bol začiatok veľkého divadla nielen samotnej Dzurindovej strany, ale napokon aj vládnej garnitúry, ktorá nastúpila po Ficovi. Po tom Ficovi, ktorý upozornil médiá v tom „správnom čase a okamihu“ o nekorektnom financovaní strany spred niekoľkých rokov, aby odpútal pozornosť od vlastných škandálov. Slabosť samotného Dzurindu sa prejavila práve jeho odstúpením z kandidátky, kde nechcel kampaň strany zaťažovať svojim maslom na hlave. Ak by to nebola pravda, Dzurinda by určite zabojoval, určite by sa bránil Ficovmu takticky vedenému volebnému boju a bezbrehému osočovaniu strany, ktorá kresťansky a principiálne si „plní“ svoje politické poslanie.

         Ľudia dlho verili Mečiarovi, jeho dobre počúvateľnej rétorike a „úprimným“ presvedčovacím metódam. Jeho nevyjasnené škandály ohľadom zavlečenia syna vtedajšieho prezidenta Michala Kováča do cudziny ako aj smrť Remiáša, dodnes vzbudzujú u ľudí pochybnosti, podozrenie a presvedčenie, že sa tak dialo pod jeho osobným vedomím. Následne Dzurinda mal 8 rokov na to, aby HZDS poslal aj s Mečiarom do večných politických lovíšť. Aj napriek jeho existujúcim amnestiám. Aj keby nebolo možné ho poslať do basy, ale pravda mohla byť nájdená a vyslovená, zverejnená a morálne občiansky odsúdená.

         Keď už Mečiar nevytrhol republiku z biedy, tak neurobil ani Dzurinda. Aj napriek tomu, že Slovensko sa mu podarilo infiltrovať do Európskych štruktúr a NATO. Ale, to by zrejme dokázal ktokoľvek okrem Mečiara. Pád Devín banky, nezákonný odposluch a vrátenie akcií Nafty Gbely, skrytý predaj Priemyselnej banky, tunelovanie Štátnych hmotných rezerv, kauza Slovenské elektrárne, tender na ľahké motorové vlaky, tunel Branisko, Kurzová strata pri predaji SPP, kupovanie poslancov …, to sú len niektoré z nejasných a podozrivých káuz Dzurindu pri jeho premiérovaní.

         Za Ficového vládnutia sme žili podozreniami z obludnosti plytvania verejnými financiami, klientelizmu a rozkrádania štátneho majetku. Ani taký Nástenkový tender na vtedajšom Ministerstve výstavby a regionálneho rozvoja, predaj emisných kvót či kauza Tipos nás nenechali na pochybách, že ani táto vláda nie je schopná plniť očakávania bežného občana Slovenskej republiky.

         A prišla Radičová. Blesk z jasného neba, žena, predsedníčka vlády, normalizátorka vzťahov vo vlastnej vláde ako aj v parlamentných laviciach. Už ako kandidátka na prezidenta republiky a podpredsedníčka SDKÚ odolávala tlaku médií, keď vtedajší minister školstva Mikolaj kritizoval účelové konanie paralympijského výboru kvôli 28 miliónovej dotácii, ktorá nebola transparentne použitá a jej vtedajším priateľom bol práve jeho predseda, Riapoš. Jej „chyba“ pri hlasovaní za kolegyňu Rosovú bola len malým náznakom jej vysoko spravodlivej a morálne vymedzenej osoby. Kauza Hayekovci bola posledným známym prešľapom a nad jej sily. Radičovej premiérske žezlo sa otupilo ďaleko silnejším a obratnejším politickým nástrojom, ktorým momentálne disponuje Sulík. Politické zoskupenie štyroch štrukturálne odlišných politických strán (snáď okrem dvojice SDKÚ, KDH) nenachádza vo svojich vyjadreniach, názoroch politickú zhodu ani politickú vôľu. Zatiaľ je to len súdržnosť na princípe neumožnenia Ficovi vrátiť sa k moci. To je dosť málo na to, aby Slovenská republika ekonomicky rástla, aby rástol jej kredit v zahraničí, aby sme to nejak pozitívnejšie pociťovali aj my občania.

         Sklamali ste, vládna garnitúra. Sklamali ste všetci tí, ktorí to ako zvyčajne myslia so Slovenskom dobre, ale nikdy nie poctivo a úprimne. Možno sa aj nájdu individuality, naivky ako pani Radičová, ktorých prvotná snaha bola už konečne presvedčiť občana o skutočných hodnotách zvolených politikov a politického rozvážneho riadenia spoločnosti. Časom aj ona sama musí  pochopiť, že to by musela mať vedľa seba stroje, roboty, ktoré je možné naprogramovať na určitú jasne stanovenú činnosť. Ale nie chytrákov, politických neznalcov a pseudoposlancov.

 

         Všetkým občanom tejto krajiny v deň Vianoc želám pohodové Vianočné sviatky a nech sa nenechajú balamútiť nepredstaviteľnými sľubmi našich politikov, lebo práve im ide v prvom rade o jedno – aby prežili oni sami, politicky, existenčne. To, že upadajú charakterom, ľudsky a morálne, to je výsledkom ich „snaženia“ pomôcť občanovi, ktorý ich tam z dobrého vlastného úmyslu dosadil, zvolil, inauguroval. Aj na psa raz príde mráz, ale to zrejme musíme v našej vlasti prežiť ešte niekoľko tuhých zím, aby tých psov zamrazilo, aby sa aspoň zimou zatriasli !!!

Koho považovať za majstra sveta v cyklistike ?

08.07.2021

Milí cyklistickí nadšenci, fanúšikovia cyklistiky. Otváram debatu, ktorá možno zabŕdne do nečakaných hĺbok a zároveň aj výšin cyklistiky a mne ako bežnému cyklistickému nadšencovi a fanúšikovi cyklistiky sa podá vďaka vám dostatočne vhodné vysvetlenie, prečo je tomu tak. Samozrejme, vychádzam z tohtoročnej prebiehajúcej Starej dámy – TdF, z jej výsledkov [...]

Megaprúser

30.12.2020

Nikdy by som nebol veril, že slovenská politická scéna môže disponovať vládnou garnitúrou, ktorá je schopná týždeň čo týždeň prísť s nejakým ale totálnym fiaskom. Matovičovi samotnému sa „darí“ ako by ani sám nechcel a jeho konštruktívna vládna čabrať mu v jeho exportných snahách „zodpovedne“ sekunduje. Lučanského pokus o samovraždu doviedol [...]

Remišová (Za ľudí) : Z koalície neodídeme (Fejtón k jej blamážovému výstupu z 8. 7. 2020)

21.07.2020

Chrastítko, Televízia Matfyza : „Môžete sa vyjadriť k problematickej záverečnej práci Borisa Kollára ?“ Remišová : „Problém s diplomovkou je osobným problémom Borisa Kollára a nie je to problém koalície.“ Kvetinová, Rádio Posluch : „Andrej Danko rovnako čelil tlakom vtedajšej vašej opozície a žiadali ste jeho odstúpenie z funkcie.“ Remišová : „To sme ale [...]

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

novela Trestného zákona, parlament

Poslanci majú v roku 2024 zarábať vyše 6600 eur. K platu patria ešte paušálne náhrady

26.04.2024 17:17

Plat poslanca určuje zákon o platových pomeroch niektorých ústavných činiteľov SR.

demon

Vyznať sa v spravodlivosti vyžaduje poznať pravdu istej veci. Poznať pravdu je zmyslom názorovej subjektívnosti a schopnosti každého z nás reagovať na istú vec. Určujúcim výsledkom pravdy je teda názorová subjektívna spravodlivosť každého z nás.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 13
Celková čítanosť: 36173x
Priemerná čítanosť článkov: 2783x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy