Založ si blog

Pán prezident, pani premiérka, ZOBUĎTE SA !

          Nekorektnosť, absurdizmus a prejavy slaboduchosti v našej politike sú sprievodným javom každej nastupujúcej vládnucej garnitúry. Je úplne jedno, či na čele práve tróni Dzurinda, Mečiar, Fico alebo Radičová. Výsledok a konanie zlatokopeckého štvorlístka je vždy rovnaký. Dzurinda svoj podiel na vtiahnutí Slovenska do Európskej únie Ficovi veľkolepo pripomínal celé obdobie vládnutia Fica. Dnes, keď vieme, že v Európskej únii je aj Rumunsko, Bulharsko a Grécko bolo prijaté s minimálnou účtovnou ostrahou, nepovažujem tento Dzurindov krok za čosi prevratné a výnimočné.

         Iné mám na mysli. Po „neústupčivom konaní“ lekárskych odborárov prezident republiky p. Gašparovič požiada vládu o vyhlásenie Núdzového stavu v zdravotníctve, ktorý by lekárov prinútil pod hrozbou sankcií nastúpiť do zamestnania. Pán prezident aj s pani premiérkou, zobuďte sa !

          Od novembra 1989 do dnešných dní nastupujúce vlády čo také svetoborné vykonali pre Slovensko, konkrétne zdravotníctvo, školstvo, bežných občanov tejto republiky aby sa mohli vyhrážať lekárom za ich dostatočnú, viac ako 20 ročnú, trpezlivosť ?? Prečo by na to mali doplatiť len lekári, ktorí si tvrdo stoja za svojim presvedčením a neustúpili od svojich požiadaviek tak ako to nedokázali učitelia, piloti, rušňovodiči a všetci im podobní ?! Pán Dzurinda svojim hrdinským populistickým vyhlásením spred mnohých rokov sľúbil slovenským pracujúcim dvojnásobné platy. Ak by svoje slovo dodržal, nemuseli by sa lekári, učitelia hanbiť za svoje mzdové ohodnotenie a tým pádom nízku spoločenskú úroveň.

          Chýba nám úcta k povolaniu, k odbornostiam, k profesiám, ktoré sú pre človeka nevyhnutné z hľadiska samotnej jeho existencie, chýba nám profesijný hodnotový rebríček, ktorý by dokázal nastoliť v povolaniach, odbornostiach istý spoločensko-verejný poriadok, korektnosť a spravodlivosť.

           Poznáme parlament, poznáme ľudí, ktorí v ňom v drvivej väčšine presedia a mnohí ani to nie. Poznáme ich vyjadrenia, správanie a politickú zanietenosť. Pozor, nie spoločenskú, občiansku !!! Ako sa práca poslanca môže porovnávať s prácou vysoko študovaného odborníka, lekára, chirurga. Je správne, aby poslanci mali také platy, s takými nenormálnymi spoločenskými a poslaneckými výhodami, s množstvom bónusov, vrátane poslaneckej imunity ?! Navyše, nedávno ešte koloval záujem poslancov o navýšenie ich doterajšieho mzdového ohodnotenia. Už len to, že tu bola snaha v ich „málosti“, stačí k tomu, že je to hodnotový systém absurdný, nekorektný a absolútne chorý. Poslanci sa teraz tvária ako hrdinovia, lebo odmietli navýšenie ich platov, jednoducho sa uskromnili !!!

           Pán prezident, pani premérka, zobuďte sa ! Nie lekári sú na vine, systém je chorý a za ten môžete vy sama ako aj vaši predchodcovia. V terajšej vláde ste neurobili takmer nič a dokázali ste sama len to, že vládnuť neviete a nedokážete. Nemáte ani štipku morálnej sebareflexie, aby ste lekárom odkázali, áno vážení, my sme to nezvládli, nepodarilo sa, nevieme to. Ale, bolo by dobré, vhodné, keby ste práve v tejto chvíli ustúpili od svojich požiadaviek.

           Pán prezident, vaša momentálna osobná prezidentská iniciatíva rovnako dokazuje len vašu malosť psychoodborníka, človeka posadeného nie príliš pevne vo svojom prezidentskom kresle. Zatiaľ dokazujete výnimočnosť svojich rozhodnutí, ktoré sú pre občana tejto republiky síce v zmysle jeho práv a očakávaní v zdravotnej starostlivosti, ale ako človek širokospektrálne mysliaci zaujímate snáď nižšiu úroveň ako vaša premiérka. A to už nehovoriac o tom, že ste túto dnešnú vládnu garnitúru nestiahli „z obehu“ a tým len umožnili jej konať už len podľa svojich vlastných záujmov a požiadaviek.

           Najmä v takejto vyhrotenej situácii sa dokáže hlava štátu ako aj ktokoľvek iný s dobrým nápadom, úmyslom, riešením dostať na celospoločenské výslnie, ale verte, nad vami sa podobne zmráka ako už aj dokázalo zapršať nad touto našou vládou p. Radičovej.

Koho považovať za majstra sveta v cyklistike ?

08.07.2021

Milí cyklistickí nadšenci, fanúšikovia cyklistiky. Otváram debatu, ktorá možno zabŕdne do nečakaných hĺbok a zároveň aj výšin cyklistiky a mne ako bežnému cyklistickému nadšencovi a fanúšikovi cyklistiky sa podá vďaka vám dostatočne vhodné vysvetlenie, prečo je tomu tak. Samozrejme, vychádzam z tohtoročnej prebiehajúcej Starej dámy – TdF, z jej výsledkov [...]

Megaprúser

30.12.2020

Nikdy by som nebol veril, že slovenská politická scéna môže disponovať vládnou garnitúrou, ktorá je schopná týždeň čo týždeň prísť s nejakým ale totálnym fiaskom. Matovičovi samotnému sa „darí“ ako by ani sám nechcel a jeho konštruktívna vládna čabrať mu v jeho exportných snahách „zodpovedne“ sekunduje. Lučanského pokus o samovraždu doviedol [...]

Remišová (Za ľudí) : Z koalície neodídeme (Fejtón k jej blamážovému výstupu z 8. 7. 2020)

21.07.2020

Chrastítko, Televízia Matfyza : „Môžete sa vyjadriť k problematickej záverečnej práci Borisa Kollára ?“ Remišová : „Problém s diplomovkou je osobným problémom Borisa Kollára a nie je to problém koalície.“ Kvetinová, Rádio Posluch : „Andrej Danko rovnako čelil tlakom vtedajšej vašej opozície a žiadali ste jeho odstúpenie z funkcie.“ Remišová : „To sme ale [...]

Medveď

V košickej zoo sa Xene narodilo medvieďa Ares

19.04.2024 13:08

Jeho genetická hodnota je mimoriadne cenná pre európsky záchranný program.

izrael, palestína, západný breh jordánu, evakuácia, amona

EÚ po prvý raz uvalila sankcie na izraelských osadníkov pre útoky na Palestínčanov

19.04.2024 13:07, aktualizované: 13:20

Palestínčania chcú, aby Západný breh bol súčasťou ich budúceho štátu.

Rudolf Huliak

SaS podá návrh na odvolanie Huliaka z postu predsedu výboru

19.04.2024 13:00

Hlina tvrdí, že podnet bude musieť byť zaradený na rokovanie a musí byť o ňom rozprava.

Čierny kašeľ / Pertussis /

Na Slovensku od začiatku roka evidujú 390 prípadov čierneho kašľa

19.04.2024 12:21, aktualizované: 14:00

Najvyššia vekovo špecifická chorobnosť bola zistená vo vekovej skupine nularočných osôb.

demon

Vyznať sa v spravodlivosti vyžaduje poznať pravdu istej veci. Poznať pravdu je zmyslom názorovej subjektívnosti a schopnosti každého z nás reagovať na istú vec. Určujúcim výsledkom pravdy je teda názorová subjektívna spravodlivosť každého z nás.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 13
Celková čítanosť: 36148x
Priemerná čítanosť článkov: 2781x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy