Založ si blog

Niekoľko zmien ženy …

       V živote ženy nastáva počas jej dlhého životného cyklu niekoľko dôležitých osobných, telesných, duševných alebo aj psychických zmien. Mnohé z nich vytvára sama príroda a tie ostatné sú dielom jej povahových a charakterových čŕt, neustáleho jej grandiózneho vývoja a vekových anomálií. Žena je bytosť citlivá a vnímavá a v procese jej životného poslania ako matky, dostatočne zodpovedná a teda jednoznačne nachádzajúca sa v spoločnosti dieťaťa.

        Prvou dôležitou fázou života je vypovedanie prvého hlasného a jednoznačného vrúcneho slovka – mama a samostatné krôčiky na vlastných nohách. Napodobňovanie správania sa rodičov, hra na mamičku a otecka sú základom pre dokonalý rozvoj dievčenského sebavedomia a schopnosti dosiahnuť potrebu dokonalej ženskosti.

        Ďalšou epizódou prerodu dievčaťa na ženu je narastanie poprsia a dosiahnutie prvej menštruácie. Napodobňovanie správania chlapcov v ich veku alebo aj starších a minimálne vyrovnanie sa s nimi v oplzlom vyjadrovaní sa, nadávkami. Zmena šatníka z nevýraznej slečny na bytosť pestrofarebnú, vyzývavú a na seba pútajúcu pozornosť okolia. Líčenie, tetovanie a fajčenie je proces dokončenia pubertálneho vývoja a vznik skutočnej ženy.

        Potom tých zmien nastáva v rade za sebou, pokiaľ sa konečne neodhodlá k výdaju za muža jej súdeného. V prvopočiatkoch manželstva nastáva zmena ženy v matku a začiatok jej vlastného rodičovstva. Od tohto okamihu sa jej správanie mení na pokľudné, harmonické a dôstojné k jej získanej novej celospoločenskej funkcii. Žena stráca na spoločenskom kredite, nenachádza čas na kamarátky, predmanželské úlety a stráca i záujem o seba samú. Začína sa vrúcna materinská inklinácia k ratolesti, prípadne k ratolestiam a odklon od bežných manželských povinností a posúvanie manžela postupne do manželského exilu.

        V dobe dospievania svojich detí nastáva najbolestivejšia zmena ženy a to z vydatej na rozvedenú. Okamžite nastupuje zmena v šatníku, v mejkape, v zmene parfému a napokon aj opätovná rada zmien za sebou, čo sa týka milencov a potencionálnych životných partnerov. Skúška opätovného nadobudnutia pôvodného sebavedomia a snaha o nastúpenie cesty už konečne rozumovo a mentálne ujednotenej bytosti.

        V dôsledku nemožnosti udržateľnosti veku, nastáva zmena ženy v babku a pracujúcej na dôchodkyňu. Nastáva proces napodobňovania detinského správania s rovnako detskými nápadmi a prejavmi. Mnohé z nich strácajú prirodzenú ženskosť a ich sebavedomie opäť klesá s nástupom sebavedomia ich detí a vnúčat. Žena stráca záujem o spoločenský život, jej šatník tvoria prevažne čierne dlhé sukne, z ktorých vytŕčajú už len krátke biele nohy.

        V závere jej života postihne ženu už len jedna zmena a to vďaka jej rozptýlenému kremačnému popolu do voľného ovzdušia, ju možno nájsť už potom skutočne všade.

Koho považovať za majstra sveta v cyklistike ?

08.07.2021

Milí cyklistickí nadšenci, fanúšikovia cyklistiky. Otváram debatu, ktorá možno zabŕdne do nečakaných hĺbok a zároveň aj výšin cyklistiky a mne ako bežnému cyklistickému nadšencovi a fanúšikovi cyklistiky sa podá vďaka vám dostatočne vhodné vysvetlenie, prečo je tomu tak. Samozrejme, vychádzam z tohtoročnej prebiehajúcej Starej dámy – TdF, z jej výsledkov [...]

Megaprúser

30.12.2020

Nikdy by som nebol veril, že slovenská politická scéna môže disponovať vládnou garnitúrou, ktorá je schopná týždeň čo týždeň prísť s nejakým ale totálnym fiaskom. Matovičovi samotnému sa „darí“ ako by ani sám nechcel a jeho konštruktívna vládna čabrať mu v jeho exportných snahách „zodpovedne“ sekunduje. Lučanského pokus o samovraždu doviedol [...]

Remišová (Za ľudí) : Z koalície neodídeme (Fejtón k jej blamážovému výstupu z 8. 7. 2020)

21.07.2020

Chrastítko, Televízia Matfyza : „Môžete sa vyjadriť k problematickej záverečnej práci Borisa Kollára ?“ Remišová : „Problém s diplomovkou je osobným problémom Borisa Kollára a nie je to problém koalície.“ Kvetinová, Rádio Posluch : „Andrej Danko rovnako čelil tlakom vtedajšej vašej opozície a žiadali ste jeho odstúpenie z funkcie.“ Remišová : „To sme ale [...]

Český predseda vlády Petr Fiala.

Ďalší odchod z Fialovej vlády: končí ministerka pre vedu a výskum

25.04.2024 11:07

Ministerka pre vedu a výskum nemala vlastné ministerstvo, ale len úrad s niekoľkými zamestnancami.

France Moulin Rouge

Ostalo len LIN ROUGE. Vrtuľa legendárneho mlyna na streche parížskeho kabaretu sa zrútila

25.04.2024 09:29

Svetoznámy kabaret je jednou z tamojších najnavštevovanejších turistických atrakcií.

izrael, hamas, zbrane

Hamas zloží zbrane, ak vznikne palestínsky štát, povedal predstaviteľ hnutia

25.04.2024 09:16

Hnutie Hamas vládne od roku 2007 v Pásme Gazy.

Jemen, USS Carney

Loď v Červenom mori zostrelila raketu, k útoku sa prihlásili húsíovia

25.04.2024 08:40

Vypálená raketa pravdepodobne mierila na loď MV Yorktown plaviacu sa pod americkou vlajkou.

demon

Vyznať sa v spravodlivosti vyžaduje poznať pravdu istej veci. Poznať pravdu je zmyslom názorovej subjektívnosti a schopnosti každého z nás reagovať na istú vec. Určujúcim výsledkom pravdy je teda názorová subjektívna spravodlivosť každého z nás.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 13
Celková čítanosť: 36163x
Priemerná čítanosť článkov: 2782x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy